تاريخ النشر: 01/03/2019

ALQST is dismayed to learn of the hardship and injustice experienced by Tunisian nurse Jannat Sybile Nuhaila, formerly contracted to work for the Health Department in Al-Baha, Saudi Arabia. Since being unfairly dismissed from her work, Jannat has been left stranded for more than five years without a passport, residence permit or the right to work, as a result of the Saudi authorities’ bureaucratic failings and disregard for human rights. ALQST is calling for her situation to be resolved swiftly so that she can at last travel back to her home country and be reunited with her children.

مشاركة المقال
قيدٌ لا ينكسر: تقرير القسط لعام 2025 يكشف استمرار انتهاكات حقوق الإنسان في السعوديّة
يؤكد التقرير السنوي لمنظمة القسط لعام 2025، الصادر اليوم، أنّه خلف الواجهة البراقة للسعوديّة المعاصرة ما تزال شواغل حقوقيّة جسيمة قائمة.
تحليل: فهم موجة الإفراجات الأخيرة عن المعتقلين في السعوديّة
بعد سنوات من مقاومة الدعوات الواسعة للإفراج عن معتقلي الرأي في السعوديّة، بدأت السلطات، في أواخر عام 2024، بالإفراج عن العشرات من هؤلاء الأفراد.
أعلى حصيلة إعدامات يتم تسجيلها على الإطلاق في السعوديّة: إعدام ما لا يقل عن 356 شخصًا في عام 2025
بلغ التصعيد المتزايد لاستخدام عقوبة الإعدام في السعوديّة مستويات مروّعة جديدة في عام 2025. ووفقًا لبيانات صادرة عن وكالة الأنباء السعوديّة الرسميّة، نفّذت السلطات ما لا يقل عن 356 حكم إعدام خلال عام 2025.